ΒΟΥΝΟ

Το χωριό Βουνό απέχει 12 χιλ. από την Τρίπολη Οι περίπου 200 μόνιμοι κάτοικοι (στην απογραφή του 1991 απογράφηκαν 350 κάτοικοι) ασχολούνται κύρια με τη γεωργία, αλλά και με το εμπόριο.

θεα στον τεγεατικο καμπο
& στον παρνωνα

Το χωριό Βουνό,βρίσκεται στο νότιο τμήμα του μαντινειακού οροπεδίου, δεξιά του δρόμου Τρίπολης-Σπάρτης και απέχει 12 χιλ. από την Τρίπολη και 4 χιλ. από την Κερασίτσα. Είναι χτισμένο πάνω σε μικρό ύψωμα (υψόμετρο 680μ.) 2 χιλ. ανατολικά της λίμνης Τάκας και προσφέρει πανοραμική θέα προς τον τεγεατικό κάμπο και τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα που βρίκεται νότια.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ

Στο χωριό φθάνει κανείς στρίβοντας από την Κερασίτσα, μέσω του χωριού Στρίγγου. Οι περίπου 200 μόνιμοι κάτοικοι (στην απογραφή του 1991 απογράφηκαν 350 κάτοικοι) ασχολούνται κύρια με τη γεωργία, αλλά και με το εμπόριο. Επιβλητική είναι η ενοριακή εκκλησία.

Στη γύρω περιοχή καλλιεργούνται κύρια οπωροφόρα (μηλιές, αχλαδιές και κερασιές), ενώ οι αγροτικές εκμεταλεύσεις κοντά στην Τάκα πλημμυρίζουν συχνά το χειμώνα. Η περιοχή κοντά στην Τάκα χαρακτηρίζεται από αραιή βλάστηση. Από το χωριό μια διακλάδωση κατευθύνεται νοτιοδυτικά προς την Τάκα και το ορεινό χωριό Κάνδαλο.